SDO/Fiable wint op zonnige middag

Nadat vorige week verrassend gelijk werd gespeeld tegen BEP, won het door onderlinge verzekeringen gesponsorde SDO/Fiable van Rohda. Op deze zonnige middag pakte SDO/Fiable snel de voorsprong en gaf deze niet meer weg. Na een 7-13 tussenstand met rust werd er gewonnen met 11-26. Ook het tweede team won hun wedstrijd van Rohda en kan aanstaande zaterdag kampioen worden in de overgangsklasse. Een knappe prestatie! Promotie na de reserve Ereklasse is al een feit.

Het vlaggenschip van SDO/Fiable kwam nog 1-0 achter, maar doordat er over veel schijven werd gescoord werd de voorsprong gepakt en niet meer weggegeven. In de eerste helft had elke speler van SDO/Fiable al een doelpunt gemaakt. Vooral Anne van Meurs had weinig moeite om de korf te vinden deze helft. Zo stond het bij rust 7-13 en was het een kwestie van mee blijven scoren met Rohda in de tweede helft.

SDO/Fiable nam geen genoegen met alleen maar mee scoren en ging door waar het gebleven was. Kenneth, Bob en Luka namen het stokje over van Anne en zorgden er mede voor dat SDO/Fiable er weer 13 scoorde in de tweede helft. Verdedigend had SDO/Fiable het goed voor elkaar en zo werd de voorsprong steeds verder uitgebouwd. Rosanne kwam nog even in de ploeg en zo heeft iedereen weer gespeeld. Helaas kon ze haar invalbeurt niet bekronen met een doelpunt. De scheidsrechters van dienst floten af op deze zonnige middag bij een 11-26 eindstand.

Volgende week is de uitwedstrijd tegen Oranje Wit. Aangezien KVA gewonnen heeft wordt de 2e plek lastig om te halen voor SDO/Fiable en blijft het 3e. Dit geeft aan het einde recht op een plekje in de hoofdklasse.