SDO/Fiable neemt 4 punten mee uit Dordrecht

Afgelopen zaterdag 10 juni 2023 speelde de selectie van het door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde SDO/FIABLE uitwedstrijden bij Oranje Wit in Dordrecht. Op een erg warme zaterdag speelde het vlaggenschip van SDO/FIABLE eerst om 14:00, waarna vervolgens SDO/FIABLE 2 haar kampioenswedstrijd speelde.
Het niveau van de eerste helft van SDO/FIABLE 1 – Oranje Wit 1 was, mede door het extreem warme weer, niet over naar huis te schrijven. Een matig afrondingspercentage in combinatie met weinig geleverde energie resulteerde in een 6-3 ruststand voor de thuisploeg. Mooi moment in deze eerste helft was de uitstekende invalbeurt van Rosanne Lansbergen, welke zij tevens bekroonde met een voor haar typerende goal uit een korte kans. Zij sleurde haar team er echt doorheen in fases dat het moeizaam ging.
Na rust kwam SDO/FIABLE, dat haar aanvoerder Hilbert van Koerten wegens ziekte moest missen, beter voor de dag. Het nam de wedstrijd snel naar haar hand. Oranje Wit 1, dat moest winnen om uitzicht op promotie te houden, werd het zeer moeilijk gemaakt. De beslissing in de wedstrijd kwam uiteindelijk uit handen van Bart de Ruiter. Na een emotionele afscheidswissel van Rosanne Lansbergen – zij wordt nadrukkelijk bedankt voor haar bewezen diensten de afgelopen vier seizoenen, zowel op als naast het veld – stond een 11-15 einduitslag op de Dordtse borden.
Dan was het de beurt aan SDO/FIABLE 2. Bij winst zouden zij een historisch kampioenschap behalen, want nog nooit promoveerde SDO/FIABLE 2 naar de Ereklasse. Het ensemble van coach Marjan Teeuwen – zij tekende onlangs bij – werd een moeizame eerste helft toch in voorsprong omgezet. Bij rust stond het 6-8, met name omdat de ploeg net dat beetje extra kon geven wat de Dordtenaren op hun beurt niet lukten.
Na rust gooide Mark Meijers de wedstrijd in het slot. Hij schoot, net als Jakko de Wit, als vanouds met scherp. Het was al snel geen echte wedstrijd meer, dus kon de champagne op tijd ontkurkt worden. Met een 11-14 winst schrijft SDO/FIABLE 2 historie en wordt het uiterst knap kampioen in deze moeilijke poule. De kampioensspeech van bestuurslid Frank Anne Burggraaf en die van coach Marjan Teeuwen deed de Kamerikse harten sneller kloppen. Proficiat!
Graag verwelkomt de selectie u aanstaande zaterdag voor de laatste keer dit seizoen langs de lijn. Het belooft een mooie seizoensafsluiter te worden.