SDO/Fiable 2 fris van start!

Het door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde team van SDO/Fiable staat voor hun debuut in de ereklasse voor reserveteams. Nadat vorig jaar het kampioenschap behaald werd in de overgangsklasse en daardoor, onverwachts, promotie werd afgedwongen.

Het sterk vernieuwde en verjongde tweede team is op veel verschillende plaatsen gewijzigd. Allereerst is Jakko op non-actief gegaan en hebben Vivian en Jurre promotie gemaakt naar het eerste. Hun plekjes worden opgevuld door de jonge en gretige talenten genaamd: Sitara, Quinty, Joost en Jack. Zij worden ondersteund door de terugkeer van vedette Manouk, die terug is van een periode non-actief. Verder zitten oudgedienden Mark, Karin en Bouke nog steeds in het tweede en de jonge kampioenen van vorig jaar, Maureen, Tom en Annelien zijn ook nog van de partij. Dit sterren ensemble wordt geleid door Ron en Marjan.

Zaterdag 9 september, de dag van het grote avontuur in de ereklasse begon zon overgoten in Bennekom, waar DVO 3 onze eerste tegenstander was. Met ons nieuwe tenue, nieuwe pakken en nieuwe tassen, waarvoor dank aan de sponsorcommissie en alle andere vrijwilligers die hun tijd en energie daarin gestoken hebben, mochten we eindelijk beginnen. Nadat coach Ron ons op scherp gezet heeft met een heerlijke speech namelijk: Ik heb gekeken bij het inschieten jongens, ze zijn groot, sterk en zuiver en waarschijnlijk beter. Begonnen we vol ‘goede moed’ aan de wedstrijd. Tot onze grote verbazing kwamen we 1-0 voor en was de wedstrijd eigenlijk al geslaagd, wie had dat verwacht? Of het nu hierdoor kwam of door de hitte of omdat we misschien wel beter zijn dan we denken? We konden goed meekomen met DVO, het eerste deel van eerste helft ging gelijk op door onder andere doelpunten van Jack. Halverwege de eerste helft kon DVO toch een gaatje slaan en gingen we rusten met een 6-3 achterstand.

In de rust hebben we de laatste puntjes op de i gezet en met elkaar afgesproken dat we voor elke bal zouden blijven vechten ook als we verder achter zouden komen. We zouden proberen lange aanvallen te blijven spelen en onze keuzes nog beter op elkaar af te stemmen met betrekking tot de afronding. We voelden dat we niet compleet kansloos waren in deze wedstrijd en dat de hitte en onze fitheid weleens een voordeel zouden kunnen blijken te zijn.

We kwamen goed de rust uit en konden de stand gelijktrekken tot 7-7 onder meer door doelpunten van Bouke en Karin. We voelden dat er meer te halen was dan een redelijke nederlaag en goed spel en gingen vol voor ieder duel. We kwamen aan de goede kant van de score door onder andere Joost zijn eerste goal in het tweede en uiteraard in de ereklasse. DVO trok de stand weer gelijk en daarna bracht Tom ons met zijn eerste goal opnieuw op voorsprong. Zouden we dan kunnen winnen, bij ons debuut in de ereklasse? Helaas voor ons kwam DVO weer op gelijke hoogte en een spannende slotfase brak aan, er was nog een minuutje of 5 te spelen. SDO speelde een lange aanval, met tussendoor zelfs nog een time-out om op adem te komen en het leek erop dat we op voorsprong zouden komen, maar helaas was de afronding niet scherp genoeg. De laatste aanval was voor DVO, konden zij scoren terwijl de laatste minuut al aan was gegeven? Gelukkig was ook DVO niet scherp meer en misten hun schoten precisie. De goed leidende scheidsrechter floot af en iedereen, behalve Marjan en DVO, waren blij met het gelijke spel. Het verhaal na de wedstrijd was dat Marjan dacht dat we achterstonden!

Aanstaande zaterdag, 16 september, wacht de volgende uitdaging. Dan komt (meervoudig kampioen van de reserveteams) Blauw-Wit uit Amsterdam op bezoek in Kamerik.