SDO/Fiable wint van OVVO en deelt na 3 wedstrijden de koppositie in de poule

Het nog ongeslagen SDO/Fiable stond deze week tegenover OVVO uit Maarssen. Dat de belangen van deze wedstrijd hoog waren, was te merken aan het meegereisde publiek uit Kamerik. Voor het begin van de wedstrijd werd de sfeer al goed gecreëerd door wat leden van Fort Oranje, die wat vuurwerk de lucht in schoten. Hiermee stuurde zij het team knallend de wedstrijd in. Knallend was de wedstrijd zelf niet, maar na 60 minuten stapte SDO/Fiable als terechte winnaar het veld af. De punten gingen mee naar Kamerik na een 10-13 eindstand.
In het begin van de wedstrijd gingen beide ploegen gelijk op. Het duurde even voordat de korf gevonden werd. Na 10 minuten stond SDO/Fiable voor met een stand van 1-3. Deze voorsprong van 2 punten werd gedurende de eerste helft vast gehouden door de ploeg uit Kamerik. Af en toe waren er kansen om de voorsprong uit te breiden naar 4 punten verschil, maar SDO/Fiable vergat zichzelf te belonen na een aantal goede aanvallen. Verdedigend stond SDO/Fiable stabiel, maar door de goal niet te maken kreeg de ploeg uit Maarssen de kans om weer aan te haken. OVVO bleef daardoor de eerste helft in het spoor van de Kamerikers. Met een magere 5-6 gingen de ploegen de kleedkamers in.
Dat het verdedigend goed ging, was te zien aan de ruststand. Vijf doelpunten doorlaten is meer dan goed, alleen maakte SDO/Fiable zelf te weinig goals.
De tweede helft kwamen de Kamerikers gelijk goed uit de kleedkamer. Na een lange aanval stond gelijk de twee punten verschil weer op het scorebord. OVVO ging hierin gelijk op met de ploeg uit Kamerik. Zij bleven namelijk in het begin van de tweede helft mee scoren. Hierin was er een herhaling van het beeld van de eerste helft. SDO/Fiable kreeg de kansen om de vier verschil op het scorebord neer te zetten, maar vergat zichzelf te belonen. OVVO bleef daardoor in het kielzog van de Kamerikers. Met nog een kwartier te gaan stond het 8-10. SDO/Fiable was de betere ploeg, maar kon dit nog niet uitdrukken in de score. Het werd stuivertje wisselen. Wanneer SDO/Fiable een goal maakte en het verschil op 3 zette, kwam OVVO al vrij direct met een antwoord en bleven zij de 2 goals verschil op het scorebord houden.
Het is nog 5 minuten te gaan. Wederom weet ploeg uit Kamerik OVVO op een 3 punten achterstand te zetten. OVVO weet in de aanval niet de goal te maken. Uit de volgende aanval van de Kamerikers wordt er een overtreding gemaakt: strafworp. Dit buitenkansje wordt benut en zo komt SDO/Fiable terecht op de 4 punten voorsprong. Stand 9-13. OVVO weet nog wel direct een goal te maken, maar met nog 2 minuten te gaan is het doek al gevallen voor de ploeg uit Maarssen. SDO/Fiable wint de wedstrijd.
Met een eindstand van 10-13 nemen de Kamerikers de punten terecht mee naar huis. Een wedstrijd met niet al te veel goals, maar wel rustig gebleven en de wedstrijd solide uitgespeeld.
Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd gepland. Rohda uit Amsterdam komt op bezoek in Kamerik. In de eerste wedstrijd van dit seizoen werd hier al van gewonnen door de Kamerikers.