SDO/FIABLE ZET DE ONGESLAGEN STATUS DOOR MET EEN WINST OP ROHDA

SDO/Fiable zet de ongeslagen status voort met een winst op Rohda uit Amsterdam. Vanwege een vernieuwde competitie opzet (maar 4 clubs in 1 poule) trof het door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde vlaggenschip van SDO/Fiable deze week alweer Rohda uit Amsterdam. Daar waar SDO/Fiable drie weken terug (vrij gemakkelijk) gemakkelijk won (12-15) kreeg het deze week aanzienlijk meer weerstand van de Amsterdammers. Hard werken wordt beloond. SDO/Fiable pakte de winst (17-15) en verstevigt de koppositie in Hoofdklasse.

Zoals gezegd was de eerste wedstrijd tegen Rohda er een waar SDO/Fiable zich de bovenliggende partij mocht noemen. De weersomstandigheden waren wellicht bepalend voor de weerstand die Rohda toen bood. Met de hoge temperaturen wist SDO/Fiable het beste om te gaan en de wedstrijd naar zich toe te trekken. Deze zaterdag had SDO/Fiable het lastiger en dat had het eigenlijk grotendeels aan zichzelf te danken. Tot een 4-3 gingen beide ploegen gelijk op. Echter wist Rohda door van afstand te scoren, met een reeks van 6 doelpunten op rij, een royale voorsprong naar zich toe te trekken (4-9). SDO/Fiable heeft het zichzelf de eerste helft lastig gemaakt door onzorgvuldig te spelen. Desondanks bleef SDO/Fiable wel strijd leveren en was het antwoord een reeks van 4 doelpunten op rij. Zeker de mooie, korte kans van Cedric, in de laatste seconden van de eerste helft, gaf SDO/Fiable het vertrouwen voor de tweede helft.

Met een stand van 8 tegen 9 ging SDO/Fiable de rust in.

Met vertrouwen kwam SDO/Fiable de rust uit. Er moest meer strijd geleverd gaan worden om Rohda aan te pakken. Deze motivatie resulteerde in een voorsprong van de thuisploeg van 8-9 achter naar 10-9 voor middels twee schoten van afstand (Hilbert en Aimee). Gedurende het eerste deel van de tweede helft gingen beide ploegen nog gelijk met elkaar op. Nadat Anne de 13-13 op haar naam zette nam SDO/Fiable de wedstrijd in handen en wist het solide de wedstrijd naar zich toe te trekken. Door 2 goals op rij van Jurre en daaropvolgend 2 goals van Hilbert liep SDO/Fiable uit naar een 17-13 voorsprong. Rohda wist met nog 2 afstandsschoten de spanning in de wedstrijd te houden, maar SDO/Fiable wist de wedstrijd prima uit te spelen. Het was een wedstrijd waar veel lering uit gehaald kan worden en waar het vlaggenschip aankomende trainingsweek weer mee aan de slag kan. Wel blijkt dat deze ploeg, wat betreft deze wedstrijd, eer houdt aan waar SDO voor staat: Samenwerken Doet Overwinnen. Met de 17-15 winst blijft het vlaggenschip bovenaan staan in de poule.

Volgende week staat een uitwedstrijd bij BEP in Purmerend op het programma. De thuiswedstrijd tegen BEP eindigde in een gelijkspel (14-14). De verwachting is dan ook dat het een boeiende wedstrijd gaat worden.