SDO/FIABLE KAMPIOEN EN PROMOVEERT!

Het door onderlinge verzekeringen gesponsorde SDO/Fiable is kampioen geworden in de hoofdklasse. Na de winstpartij op concurrent Bep, is SDO/Fiable niet meer in te halen. Hierdoor speelt SDO/Fiable na de zaalcompetitie in de ereklasse. Dit is het hoogste niveau op het veld. De wedstrijd werd gewonnen na een goede eerste helft met 11-13.

De wedstrijd begon niet zoals SDO/Fiable het wilde. Bep vloog uit de startblokken en pakte al snel een 3-0 voorsprong. Na de beginfase kwam SDO/Fiable steeds beter in de wedstrijd en had de inhaalrace snel beslecht. Hierna was het een kwestie van volhouden en de voorsprong pakken. Dit lukte en al snel werd er een grotere voorsprong gepakt. Vlak voor rust werd het vier doelpunten verschil in het voordeel van SDO/Fiable. Er werd goed gekorfbald en daardoor was het geen onlogische voorsprong. 7-11 met rust.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. Veel zou er niet meer gescoord worden. In totaal 6 keer. Vier gescoord door Bep en twee gescoord door SDO/Fiable. Bep begon de tweede helft weer sterk en scoorde snel een paar doelpunten. Hierdoor werd het weer spannend. Het spel van de eerste helft was compleet verdwenen. Misschien waren het de zenuwen, wie zal het zeggen. Gelukkig lukte het SDO/Fiable om de voorsprong te behouden. Er werd gescoord en de voorsprong bleef met twee doelpunten. Bep kwam nogmaals dichterbij en het bleef spannend. Pas in de laatste minuut scoorde SDO/Fiable de bevrijdende treffer en was het tijd voor een klein feestje op het veld.

Een knappe prestatie van dit flink gewijzigde team dat steeds beter op elkaar ingespeeld begint te raken.

Het seizoen is nog niet afgelopen. Volgende week wacht de laatste wedstrijd voor de zaalcompetitie. Een thuiswedstrijd tegen ovvo uit Maarssen. Na de wedstrijd is er een mogelijkheid om te eten en daarna een dansje te wagen. Tot volgende week!