SDO/Fiable strijdend ten onder tegen KV Wageningen in eerste competitie wedstrijd

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de eerste competitie ronde voor SDO/Fiable. Het door onderlinge verzekeringen gesponsorde vlaggenschip nam het in de eerste ronde van de zaalcompetitie op tegen KV Wageningen. In een volle sporthal de Schulenburch met aanmoediging van Fort Oranje beloofde het een sfeervolle avond te worden.

In het begin van de wedstrijd kwamen de Kamerikers meteen goed uit de startblokken. SDO/Fiable nam gelijk de leiding en kwam met 3-0 op voorsprong in de wedstrijd. De ploeg uit Wageningen had in de beginfase moeite met scoren. Na goed verdedigend werk van de Kamerikers kwam KV Wageningen beter in de wedstrijd. Na een 4-1 voorsprong voor SDO/Fiable kwam de ploeg uit Wageningen terug tot een stand van 4-5. De voorsprong voor KV Wageningen bleef gedurende de eerste helft tot 5 minuten voor het einde. SDO/Fiable zette nog even aan maakte voor rust nog twee snelle goals. De ploegen gingen met 10-10 naar de kleedkamers.

Beide ploegen kwamen fel uit de kleedkamers. Het werd stuivertje wisselen om wie de leiding in de wedstrijd mocht nemen. Wanneer SDO/Fiable scoorde, counterde KV Wageningen meteen met een tegengoal. De stand ging op en neer. SDO/Fiable kwam een aantal keer goed op voorsprong, maar kon het verschil niet doordrukken tot een verschil van twee goals. Na goed verdedigend werk en twee goede aanvallen lukten het de Kamerikers om op voorsprong te komen met 15-13. De ploeg uit Wageningen had echter weinig moeite om deze achterstand om te buigen tot een gelijke stand van 15-15. Ook na deze stand bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. Na een stand van 20-19 kreeg de ploeg uit Kamerik weer de kans om het verschil van 2 doelpunten op het scorebord te zetten. Na een mooie actie naar binnen kon een korte kans verzilverd worden en stond SDO/Fiable weer met 2 punten op voorsprong. KV Wageningen had hierbij echter een antwoord op. De ploeg uit Wageningen had een aanvallende wissel achter de hand. De wissel bracht wat de ploeg nodig had: doelpunten. De ploeg uit Wageningen wist vier doelpunten op rij te maken en kwam daardoor op een voorsprong van 21-23.

Met nog 5 minuten te gaan staat SDO/Fiable met 2 punten achter. De ploeg uit Kamerik speelt een goede aanval, maar hier komt geen goal uit. KV Wageningen heeft de bal. De bal wordt 2 keer breed gespeeld, bal naar de steun, de aanvaller speelt zich vrij, er volgt een schot: goal. Stand: 24-21. SDO/Fiable krijgt de bal uit. Na 2 schoten wordt de bal afgevangen door KV Wageningen. De ploeg uit Wageningen krijgt de kans om het verschil op 4 te zetten. Na veel herhalingen wordt de spits in het vak uitgespeeld. Er volgt een schot vanaf de buitenkant: goal. Stand: 25-21. Met nog 3 minuten is de wedstrijd beslist. Er volgen nog 2 goals voor SDO/Fiable, maar ook KV Wageningen weet er nog 2 te maken. KV Wageningen wint de wedstijd met 23-27.

Na een spannende gelijk opgaande wedstrijd wist KV Wageningen in de slotfase zuiverder te schieten van afstand en neemt de ploeg de punten mee naar Wageningen. Een wedstrijd waarin er hard gestreden is, maar waarin SDO/Fiable de wedstrijd niet over de streep kon trekken.

Volgende week reist de ploeg uit Kamerik af naar Nijverdal. NKC ’51 verloor ook zijn eerste wedstrijd. De ploeg uit Kamerik zal gebrand zijn om de punten mee te nemen naar Kamerik.