SDO/Fiable komt te kort tegen titelkandidaat Fiks

Waar vorige week de eerste overwinning gepakt werd door de onderlinge verzekeringen gesponsorde vlaggenschip van SDO/Fiable, stond er vandaag een thuiswedstrijd tegen de titelkandidaat op het programma. Fiks gaf veel verdedigende druk en SDO/Fiable had hier moeite mee. Na een 5-10 met rust werd er afgefloten bij een 15-24 eindstand.

Zoals gezegd; Fiks gaf veel druk in de verdediging. SDO/Fiable had moeite om zich hier onderuit te spelen. Bij vlagen lukte dit, maar te weinig om mee te gaan qua score met Fiks. Omdat SDO/Fiable ook redelijk wat druk kon leggen op de aanvallers van Fiks scoorde zij ook minder dan anders. Daarnaast werd er gestreden voor elke meter en werden de duels niet geschaad. Dit zorgde voor een fanatiek, maar sportieve wedstrijd. Fiks was de bovenliggende partij en dit vertaalde zich in een voorsprong. Bij 5-10 gingen beide ploegen rusten.

De tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld, alleen beide ploegen gooiden iets makkelijker de bal erin. SDO/Fiable kwam nog op vier verschil, maar Fiks counterde direct en bouwde de voorsprong gestaag uit. Zo werd het in de tweede helft 10-14. Hierdoor verloor SDO/Fiable met 15-24 van de titelkandidaat uit deze poule. Volgende week is ook de topper Fiks tegen Wageningen.

Voor SDO/Fiable wacht het duel tegen de Meeuwen. Voor beide een kans om de afstand naar de onderste regionen te vergroten. Ook volgende week wordt er weer in de Schulenburch gekorfbald.