SDO/Fiable pakt laatste strohalm

Het kan nog, sterker nog het had al gekund. SDO/Fiable pakt een punt bij concurrent de Meeuwen en de andere uitslagen vielen positief uit. SDO/Fiable heeft alles nog steeds in eigen hand om handhaving te realiseren. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Nic, deze ploeg kan zich ook nog handhaven. Maar goed, de wedstrijd tegen de Meeuwen werd een gelijkspel. 13-13.

Aan het begin van de wedstrijd werd het al duidelijk, dit werd een wedstrijd waar diegene die het hardste werkte zou winnen. Veel schoten misten de korf aan beide kansen. Zaak om juist de kansen aan de buitenkant af te dwingen bij de tegenstander. SDO/Fiable leek het initiatief te pakken in de wedstrijd maar de Meeuwen pareerde. Sterker nog ze pakte een grote voorsprong. 6-2 met nog 11 minuten tot de rust. Doelpunten waren schaars, maar toch waren er in de laatste minuten nog zes doelpunten te noteren. SDO/Fiable haakte aan en bracht het verschil terug tot twee doelpunten, 8-6 en dit was tevens de ruststand.

De tweede helft ging SDO/Fiable verder met wat de eerste helft was ingezet, terugtrokken in de wedstrijd. Dit lukte en er werd gelijk gemaakt. 8-8. De Meeuwen had nog wel het initiatief en pakte steeds de voorsprong, waarna SDO/Fiable pareerde. Dit was het geval tot 10-10. Nog 9 minuten te spelen en SDO/Fiable pakte voor het eerst sinds lange tijd weer een voorsprong. Sterker nog twee doelpunten voorsprong. Met nog 7 minuten te spelen leek het kwartje de kant van SDO/Fiable op te vallen. Niets was minder waar. De aanval na de 10-12 scoorde de Meeuwen meteen de 11-12 en al snel daarna de 12-12. Nog 4 minuten te spelen en de wedstrijd kon nog alle kanten op. De Meeuwen pakt weer de voorsprong 13-12, terwijl de tijd begint te dringen. Inmiddels lopen de laatste 30 seconden en zet SDO/Fiable. Mark Meijers, inmiddels ingevallen, schiet de 13-13 erin met nog 14 seconden te spelen. De Meeuwen doet nog een poging, maar het blijft gelijk. Zo eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel.

Zoals gezegd, volgende week de laatste thuiswedstrijd tegen Nic uit Groningen. Allebei de ploegen strijden nog om handhaving. De vorige wedstrijd tussen de ploegen einsigde in een gelijkspel. Het belooft een spannende wedstrijd te worden.