Het doek valt voor SDO/Fiable

SDO/Fiable kwam in de laatste wedstrijd te kort tegen Nic uit Groningen om het degradatiespook af te wenden. Waar in de beginfase nog een voorsprong werd gepakt, liep SDO/Fiable daarna alleen maar achter de feiten aan en werd er uiteindelijk verloren met 15-19.

In de beginfase werden door beide ploegen veel kanden gemist. SDO/Fiable kwam op een 2-0 voorsprong en Nic reageerde daarna snel door meteen weer gelijk te maken. Nadat SDO/Fiable nog de 3-2 maakte, was het daarna klaar met de voorsprong. Nic pakte het initiatief en breidde de voorsprong steeds verder uit. Vlak voor de rust maakte SDO/Fiable de 7-12, waardoor er nog enigsinds hoop was op een goede afloop.

De tweede helft kwam SDO/Fiable terug tot 11-14, maar de echte scherpte ontbrak. Nic profiteerde en maakte er 11-18 van. In de eindfase kwam SDO/Fiable nog wat dichterbij, maar aanspraak maken op de overwinning deed SDO/Fiable niet. Hierdoor degradeert SDO/Fiable dit jaar uit de hoofdklasse en wordt er volgend seizoen in de overgangsklasse gespeeld.

Via deze weg willen we nogmaals alle supporters bedanken voor het aanmoedigen. Nu is het tijd voor even een paar weken vrij. Daarna treedt SDO/Fiable aan in de degradatiepoule van de Ereklasse op het veld.